· 

Huidverzorging met koude dagen, hoe houd ik mijn huid stralend en zacht?

Huidverzorging in de winter

Onze huid wordt droger naarmate de seizoenen veranderen en het weer kouder wordt. Veel mensen veranderen hun huidverzorgingsroutine, om dit probleem op te lossen. Ondanks dat je huid wat extra hulp nodig heeft, is je huidtype niet veranderd en je routine ook niet. Een effectieve huidverzorging voor de winter is net zo eenvoudig als het toevoegen van een paar verzorgingsproducten aan je routine voor extra hydratatie en voeding. 

 

Hoe krijgen we een droge huid in de winter?

In de winter daalt de tempratuur en waait er koude wind. Hierdoor droogt de koude lucht uit en ontstaat er een lage luchtvochtigheid, zowel binnen als buiten wordt het verhardt op de huid. Door de lage luchtvochtigheid van buiten heeft je huid ook last van droge en hete lucht vanbinnen. Doordat het buiten koud en droog is en binnen warm en droog zorgt het ervoor dat de droge huid de neiging heeft om naar beneden te gaan. Als je een vette of gecombineerde huid hebt, dan kunnen deze aandoeningen je huid droog, gevoelig, rood, uitgedroogd en oncomfortabel maken. 

 

Een droge winterhuid 

Huidproblemen die verband houden met een droge huid in de winter zijn droogheid, roodheid en schilfering. Maak je geen zorgen! Je kunt je huid super gehydrateerd houden door winterbenodigdheden te gebruiken die vocht vasthouden en je huid de juiste voeding geven. 

 

7 huidverzorgingsstappen voor het verzorgen van je huid in de winter

 

Stap 1: Je winterhuidverzorgingsroutine

Een droge huid tijdens de wintermaanden hoeft niet volledig te worden veranderd. Het is belangrijk dat je aan de gebruikelijke huidverzorgingsroutine houdt. Gebruik reinigingsmiddelen om vuil en onzuiverheden te verwijderen. Vergeet niet om jezelf elke dag de gehele dag te hydrateren. Let op dat UV-stralen het hele jaar schadelijk voor je huid zijn, vooral wanneer ze worden weerkaatst door sneeuwoppervlakken. Verlaat nooit het huis zonder SPF 30 of hoger te smeren. 

 

Stap 2: Een droge winterhuid herstellen  

Als je huid tijdens de winter extreem droog wordt, is het belangrijk om je huid te beschermen. Je kan hiervoor een voedend serum gebruiken. Dit helpt vochtverlies te voorkomen. Als je op zoek bent naar een voedend serum om aan je routine toe te voegen, dan is ons Sothys Hydra 3Ha Serum Intensive Hydratant iets voor jou! Dit serum herstelt onmiddellijk de hydratatie van de huid en beschermt deze ook. Daarnaast is het kiezen van een toner een andere optie om de huid aan te vullen. We hebben een brede selectie, afhankelijk van je huidtype. 

 

Stap 3: Scrub zachtjes droge en schilferige huid

Als je in de winter last hebt van droge en schilferige huid, dan kun je een scrub gebruiken om alle dode huidcellen te verwijderen. Let op dat je in de winter een zachte scrub gebruikt, want harde scrubs kunnen je huid beschadigen, vochtverlies veroorzaken of zelf de huid nog droger maken. Gebruik de Sothys Gommage á Grains Visage Face Scrub voor het verwijderen van de dode huidcellen en de huid weer te laten stralen.

 

Stap 4: Droge lippen in de winter

In de winter heb je sneller kans op droge lippen. Lippen zijn gevoeliger voor de kou, omdat ze minder talg produceren dan de rest van het gezicht. Het is belangrijk om je lippen tijdens de winter extra te verzorgen. Bescherm en voed de lippen met een lippenbalsem met SPF 50. 

 

Stap 5: Gebruik de juiste oliën voor het gezicht in de winter

De lage temperaturen in de winter kunnen de huid gevoeliger en rood maken. Verwen je huid met kalmerende ingrediënten om roodheid te verminderen en de huid te kalmeren. Oliën helpen de huid om vocht vast te houden en een droge, schilferige huid te verwijderen. Dit is perfect voor een gevoelige huid! De Sothys Elixir relipidant essentieel olie is speciaal ontwikkeld voor alle huidtypes. Het verlost de huid van een oncomfortabele gevoel en de huid wordt gevoed en gekalmeerd. 

 

Stap 6: Gebruik betere huidverzorgingsproducten in de winter 

Een beetje meer verwennerij doet ook wonderen voor je huid. Als je één keer per week een nachtmasker gebruikt, dan word je de volgende dag wakker met een gezonde en stralende huid. Gebruik de … masker voor een stralende huid en voor extra vocht. Voor een droge huid is dit de beste keuze. 

 

 Stap 7: Droge huid rond de ogen in de winter

Koud en winderig weer betekent ook dat de huid rond de ogen droger kunnen worden. Gebruik hiervoor de Sothys Patchs Express Yeux Eyepads, deze pakt gelijk de fijne lijntjes en kringen onder de ogen aan! Daarnaast worden de zichtbare tekenen van vermoeidheid vermindert. De Eyepads geven een jeugdige uitstraling!